La circumstància íntima que activa l’acció de Noruega és la del desarrelament que el seu protagonista pateix des de la infantesa. Albert Sanchis és el segon fill d’un gris matrimoni que regenta un comerç al mercat de València. “Salaons Sanchis. El salmó de Noruega”. Els deien “els noruecs” per aquest cartell penjat a la façana de la botiga. El negoci el va crear el 1932 l’avi patern –un paio carismàtic, devot de Blasco Ibáñez–, el fill el va heretar i, a mitjan anys noranta, el net, sense horitzó personal ni professional, el va vendre. Una història menor, com moltes d’altres en una capital provinciana amb escàs múscul cívic, tot i que per a ells hi va haver la possibilitat de redimir-se de la mediocritat: la vocació per la pintura de la filla gran, la nineta dels ulls del pare, la tràgica desaparició del qual actua com una llosa per a tothom. Però abans de l’accident, ja des de la primera adolescència, des d’aquell agost de 1984, l’Albert es deixa endur en el camí de la dispersió, aprofundint en aquest desarrelament que li impedirà trobar un projecte per a la seva vida. La consciència depressiva de la falta de sentit vital és el tema de la novel·la.

Seguir leyendo.

Source link

La entrada El fenomen editorial de la ‘Noruega’ valenciana se publicó primero en El Pais Noticias.Source link

Por admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *