L’exposició internacional de 1929 a Barcelona, a la muntanya de Montjuïc i els voltants que van veure com s’alçaven els pavellons i la carcassa de l’avui Museu Nacional d’Art de Catalunya, és considerada el súmmum de la modernitat en aquestes terres. Un dels seus més notables fotògrafs va ser Gabriel Casas i Galobardes (Barcelona 1892-1973), a qui la Fundació Palau, a Caldes d’Estrac, dedica una formidable exposició de la seva obra entre 1929 i 1936. Comissariada per Julià Guillamon, l’expo i el seu catàleg tenen diverses virtuts, una de les quals –i no menor– és posar sobre la taula de la història fins a quin punt aquella modernitat va ser fràgil, i no només com a conseqüència de la guerra del 36.

Seguir leyendo.

Source linkSource link

Por admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *