El poema que Foix va dedicar a Tàpies diu així: Iúnni cur unni olàs / ningi innúcure itlóra; / Lora carús tèrni ritlizi, / Titzi cur ane, ane pétora otanna, / Rítli, ot tànna, pir dus bicóra: / Callús! Catlús! Si el llegiu en veu alta i amb accent italianitzant, de seguida notareu que tot i l’aparent falta de sentit, en té. Passa, però, que no ens arriba farcit de significats corrents, a diferència de quan llegim una columna esportiva. Més aviat notem una plusvàlua de sentit ocult, a la manera del que experimenten els feligresos si el capellà es despenja amb una missa en llatí: no entenen ben bé què diu però saben que expressa coses importants.

Seguir leyendo.

Source link

La entrada Cur ingure? se publicó primero en El Pais Noticias.Source link

Por admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *