La Barcelona de les barraques de fira i els espectacles ambulants que creix el segle XVIII i arriba fins a les primeres dècades del segle XX no es coneix. Pisos, tabernes, casetes…acollien un oci estrafolari, aberrant, basat en l’exhibició de deformitats humanes, lluita sanguinària d’animals, suplicis corporals…Un oci que no tenia història. Enric H. March l’ha escrita al llibre Barcelona, Freak show (Viena, Ajuntament de Barcelona). Són sis-centes pàgines on hi ha un documentadíssim cens de criatures, locals, gèneres de la diversió, etc. “Sempre m’ha interessat l’oci popular i el que he trobat ha estat una sorpresa. No hi havia bibliografia”. Durant 10 anys ha escorcollat els articles i gasetilles dels diaris i està convençut que es publicava la punta de l’iceberg. “Espectacles més marginals no van passar mai per la premsa. Amb totes aquestes dades he anat construint un relat en paral·lel a l’evolució urbana de la ciutat i de la seva població, engrandida per la revolució industrial”.

Seguir leyendo.

Source linkSource link

Por admin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.